Maatregelen Tennisvereniging Puttershoek i.v.m. Coronavirus (incl update 1 april 2020 21.00 uur)

15 maart 2020


Laatste update: woensdag 1 april 2020 21.00 uur

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De extra maatregelen gaan in vanaf zondag 15 maart maart 2020 om 18.00 uur en gelden t/m 28 april (oorspronkelijk tot 6 april, maar per 31 maart is dit verlengd).

Sluiting tennispark vanaf 15 maart 2020 18.00 uur – vrij tennissen niet toegestaan

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland. Sinds 12 maart en in ieder geval t/m 28 april 2020 gelden er een aantal maatregelen die een flink effect hebben op het leven in Nederland. De KNLTB en ook Tennisvereniging Puttershoek volgen het advies en de richtlijnen die op 12 maart, 15 maart en 31 maart zijn afgegeven.

Dat betekent dat:

 • Tennisvereniging Puttershoek haar tennispark en het clubhuis per direct sluit. Het is vanaf zondag 15 maart 2020 18.00 uur tot en met 28 april 2020 niet toegestaan vrij te tennissen.
 • wij alle (sport)evenementen, waaronder ons Winterdubbeltoernooi, winterwoensdagdubbels, maandagavond tennis, start jeugdcompetitie (29 maart) maar ook de klaverjasavonden afgelasten t/m 28 april 2020. Ook alle bardiensten t/m 28 april vervallen. 

Competitie en toernooien

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Vandaar dat de KNLTB nu alle toernooiorganisaties en tennisverenigingen oproept om alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 28 april in heel Nederland.

Dit houdt in dat de volgende evenementen niet doorgaan:

 • De (eerste) speeldag van de Rode en Oranje competitie op 22 of 29 maart
 • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie in de regio Zeeland op 28 maart
 • Padel Triple Double Competitie op 29 maart
 • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie Landelijk op 4, 5 en 6 april
 • Open Toernooien en Junioren Tour Toernooien

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. De KNLTB houdt zich hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

In grote lijnen ziet de KNLTB 3 opties: de VJC starten in weekdn van 9/10 mei, de VJC opknippen en een deel voor de zomer en een deel na de zomer spelen, de VJC in zijn geheel na de zomer spelen in plaats van de Najaarscompetitie.

Voor meer informatie vanuit de KNLTB verwijzen wij naar het bericht van de KNLTB over verlenging van de maatregelen i.v.m. corona.

Voorkom verspreiding

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

De actuele richtlijnen en algemene vragen over het Coronavirus zijn te vinden op de website van het RIVM.

Het bestuur van Tennisvereniging Puttershoek

Nieuwscategorieën